De Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Tholen is in 2018 op iedere woensdag- en zaterdagmiddag opengesteld voor bezichtiging van 13.30 uur tot 17.00 uur. De eerste openstelling van de kerk was tijdens de kunstroute in Tholen op vrijdag 27 april en zaterdag 28 april. Vervolgens gaat de openstelling door tot en met 20 oktober 2018.

In de kerk draait tijdens de openstelling een film over de ontstaansgeschiedenis (± 1400) van deze kruiskerk in Brabants Gotische stijl. Als u deze presentatie heeft gezien kijkt u met nog meer belangstelling naar de details in zowel het interieur alsook het exterieur van de kerk. Kijk hier voor adressen en hier voor een routebeschrijving. 

Elke zaterdagmiddag is er in één van de volgende drie kerken in Tholen, t.w. de Grote- of Onze Lieve Vrouwe Kerk, de RK kerk Onze Lieve Vrouw Hemelvaart en in de Gasthuiskapel een Zomerconcert van een half uur. Deze concerten beginnen om 14.30 uur tot 15.00 uur en musici uit Tholen en omgeving hebben ruimhartig hun diensten aangeboden zodat deze zomer al is volgeboekt. Dus uw bezoek aan Tholen kan een leuk en cultureel uitstapje zijn. Hartelijk welkom!


Download hier het rooster 2018 (pdf)

Aanvullende gegevens