Christelijke studentenvereniging CSFR

Beste studenten, 

Onderstaand een bericht van studentenvereniging CSFR. Het is wellicht interessant voor je als je komend schooljaar gaat studeren aan het HBO of de universiteit. Een mooie manier om medechristenen te ontmoeten en je studententijd te verrijken! 

DE CSFR – ONTMOETING, OVERTUIGING EN ONTPLOOIING 

Beste aankomende student(e), 

Nog even en dan breekt er een nieuwe levensfase aan: de studententijd! Een prachtige tijd, waarin je een studie gaat doen die bij jou past en waarin je jezelf kan ontwikkelen. Een mooie aanvulling op het studentenleven vormt het lidmaatschap van een studentenvereniging. Wij nodigen je van harte uit om lid te worden van de CSFR. 

De CSFR is een van de oudste christelijke studentenvereniging met disputen in alle grote studentensteden. Namelijk: grote studentensteden van Nederland: Johannes Calvijn (Delft), Sola Scriptura (Utrecht), Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. (Amsterdam), Ichthus (Rotterdam), Panoplia (Leiden), Dei Gratia (Wageningen), Yir’at ‘Adonay (Groningen), Emèt Qenee (Eindhoven/Tilburg) en Quo Vadis (Nijmegen). Haar doel is het samenbrengen van christelijke studenten en bestuderen van allerlei thema’s in het licht van de gereformeerde grondbeginselen. Je wordt uitgedaagd een mening te vormen en je (geloofs-)overtuiging te delen. Zo word je voorbereid op je rol in de kerk en in de samenleving. 

Dankzij bijbelkringen, lezingen, studiekringen en studentikoze vergaderingen krijg je de ruimte om je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en jezelf te ontplooien. Daarnaast is de CSFR dé plek waar amicitia hoogtij viert. Amicitia staat voor ‘vriendschap’ en ‘gezelligheid’. Amicitia komt tot uiting tijdens borrels, weekenden, gala’s, buitenlandse reizen en nog vele andere activiteiten. Dit vormt de basis voor levenslange vriendschappen en onvergetelijke herinneringen. Kortom, de CSFR is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. 

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer te weten komen over de CSFR? Neem dan deel aan de introductieweek van een van onze disputen! Ieder dispuut organiseert aan het eind van de zomervakantie een introductieweek waar je (nieuwe) leden ontmoet en erachter komt of de vereniging iets voor jou is. Meer informatie over de introductieweken van de CSFR vind je op onze website (www.csfr.nl) en onze Instagram (c.s.f.r.1951) 

Tot snel!