Diaconale collecte zondag 14 augustus: “ZOA – Vluchtelingen wereldwijd”

De diaconale doel collecte van zondag 14 augustus is bestemd voor de Zoa: Vluchtelingen wereldwijd. Voor het eerst zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen vluchtelingen, zo maakte de wereldvluchtelingenorganisatie UNHCR bekend. Dat is meer dan de complete bevolking van Nederland en Duitsland samen. Niet alleen de oorlog in Oekraïne, maar vooral ook klimaatvluchtelingen zorgen voor deze enorme toename, merken we als vluchtelingenorganisatie ZOA, en dat worden er veel meer. De stijging van het aantal vluchtelingen is niet meer te stoppen. Als hulporganisatie zien we het onder onze ogen gebeuren dat (natuur)rampen en conflicten toenemen in aantal en intensiteit. Als gevolg daarvan laten steeds meer mensen hun vertrouwde plek achter, omdat ze daar geen toekomst meer hebben of zien. Dit alles maakt het verlangen naar de jongste dag steeds meer voelbaar, Zijn voetstappen zijn duidelijk hoorbaar. Tegelijk kunnen we niet alleen maar afwachten, maar moeten we doen wat we kunnen. Ieder op zijn of haar plaats. Geeft u ook op zondag 14 augustus? Klik hier voor meer informatie. 

U kunt de gaven in de eerste collectezak doen in de kerk, of overmaken op rekeningnummer NL02RABO0373739273, Ten name van Diaconie Hervormde Gemeente te Tholen o.v.v.  “Vluchteling” Wij zijn u bij voorbaat erg dankbaar.