Met meer mensen naar de kerk!

Blij!

Vanaf zondag 3 oktober gaan we gelukkig weer met meer mensen naar de kerk. De banken die tot voor kort afgesloten waren gaan we weer gebruiken. We proberen het zo te plannen dat bij de ene bank het middendeel wordt gebruikt en bij de banken ervoor en erachter de zijkanten. Zo blijft er toch voldoende afstand tussen de kerkgangers.

De zondagen erna willen we geleidelijk aan meer mensen uitnodigen. Dat zal betekenen dat ook geleidelijk aan de onderlinge afstand wat zal afnemen. Hoeveel kerkgangers we uiteindelijk kunnen uitnodigen voor onze diensten zal mede afhangen van de opgedane ervaring en de verkregen reacties. Het is te hoog gegrepen om het iedereen precies naar de zin te maken, maar goed naar elkaar luisteren en daar zorgvuldig mee omgaan is wat we graag willen doen.

Vaker naar de kerk

Misschien wordt u op het moment niet zo vaak uitgenodigd om een dienst bij te wonen. Dat kan er mee te maken hebben dat u hebt aangegeven alleen voor de ochtenddienst of voor alleen de avonddienst te willen worden uitgenodigd. U kunt dat zelf aanpassen als u dat wilt, op Kerktijd.nl. Zie onder de tab kerkdiensten. Grote kans dat u vaker een uitnodiging ontvangt.

Bij elkaar zitten = extra ruimte voor anderen.

Ongetwijfeld zijn er gemeenteleden en gezinnen die doordeweeks bij elkaar over de vloer komen. Dan is het een beetje bijzonder als je zondags op afstand van elkaar gaat zitten. Wilt u doorgeven met wie u best in één bank, of in de bank voor of achter u wilt zitten zonder afstand te houden? Dat geeft meer ruimte in de kerk voor anderen! Het zou immers mooi zijn als iedereen tenminste één keer per zondag naar de kerk kan? kerkdienstenhgtholen@gmail.com

1.  Kerkdienst bijwonen: aanmelding en wijzigingen doorgeven (Kerktijd.nl, toelichting)
2.  Thuisblijven bij klachten? (gezondheidscheck RIVM)
3.  Vragen over kwetsbare gezondheid (adviezen RIVM)
4.  We gaan naar de kerk: de spelregels